Mød
arkitekt Christian Nemming

Arkitekt i Nordsjælland. Arkitekt Christian Nemming, Nemmings Tegnestue Hillerød

Jeg skitserer med blyant på papir

Så gammel er jeg! Det er effektivt, og det bliver smukt.
Når formen og funktionen er på plads, projekterer jeg digitalt. Lige så meget som jeg elsker at skabe formen med min blyant, bliver jeg tændt af arbejdet med at tegne og beskrive projektet i detaljen. Jeg går op i, at alt er under kontrol, inden byggeriet begynder!

Jeg er født i 1958

Jeg er arkitekt m.a.a. (cand. arch.) med afgang fra Kunstakademiets Arkitektskole i 1985, og jeg har arbejdet i arkitektfaget siden 1980.
Jeg er samlevende med Susanne, der er pædagog.
Susanne og jeg renoverer og ombygger løbende vores gamle hus på Dyrehavevej i Hillerød, hvor vi i 2017 har indrettet min tegnestue.

Jeg elsker mit fag ...

Jeg elsker dialogen og refleksionerne – arbejdet med at skabe de bedst fungerende og mest stimulerende rammer for det liv, der skal leves – hvad enten det er hjemme hvor vi bor, i byen, i institutionen eller på arbejdspladsen.
Og så elsker jeg håndværket og materialiteten. De gennemarbejdede løsninger – og materialerne, når de taler til vores sanser.

Her har jeg været

2017-              Nemmings Tegnestue ApS
2001-2017     Medindehaver Af KHS Arkitekter
1998-2001     Egen Tegnestue: Arkitekt Christian Nemming, Hillerød
1994-1998     Ansat Hos Arkitektfirmaet Mangor & Nagel A/S, Hillerød
1989-1994     Ansat Hos Groth & Brüel Arkitektfirma A/S, Hillerød
1987-1989     Ansat Hos Arkitektfirmaet Jørgen Petersen A/S, Hillerød
1985-1987     Ansat Hos Arkitekt MAA Jørn Langvad, Hørsholm
1981-1984     Studiejob På Nationalmuseets Udstillingstegnestue I Brede
1980-1981     Studiejob I Københavns Kommunes Byplanafdeling, Gårdrydningskontoret

Det fik jeg med undervejs…

Langvad og Christian Hansen – 1985-87

Som nyuddannet arkitekt var jeg meget opsat på at lære faget rigtigt. Dengang tænkte jeg ikke så meget på at lave kunst – men på at lære al teknikken. Jørn Langvad havde tillid til mig, og da vi havde projekteret Christian Hansens Laboratorier i 1986, fik jeg lov at stå for al projektopfølgning på det store projekt.
Det var dengang, vi stadig tegnede alt i hånden!

Jørgen Petersen og HK’s kontorhus – 1987-89

Jørgen Petersen gav mig chancen for at designe det første større byggeri: HK’s kontorhus på Milnersvej i Hillerød. Det blev et fint helhedsgreb, som jeg stadig er stolt af – selvom den efterfølgende udvidelse svækkede konceptet.

Groth og de almene – 1989-94

Hos Jørgen Groth tegnede vi almene boligbebyggelser i lange baner. Jeg fik en flok garvede kolleger, og jeg fik for alvor lært mig at tegne og beskrive et projekt fra den ene ende til den anden.
Jeg førte også pennen i skitsefasen på flere projekter, fx konkurrencen som vi vandt om andelsboligbebyggelsen Tingstedet i Allerød – og da vi tegnede børneinstitutioner for Hillerød Kommune.
Jeg blev den, der tog hul på den digitale tidsalder hos Groth – og jeg var den første, der måtte lære fra bunden, hvordan man tegner på en computer.

Mere ansvar hos Mangor & Nagel – 1994-98

Hos Mangor & Nagel tegnede jeg især erhvervsbyggeri – men det blev også til boligprojekter og børneinstitutioner. Jeg fik mere ansvar og større frihed og kørte opgaver igennem fra start til slut.
Min finale hos Mangor & Nagel blev konkurrencen om det nye ISO Supermarked og parkeringshus i Østergade i Hillerød, som jeg tegnede sammen med min dygtige kollega Jaques Duelund Mortensen.
Det var med ISO-projektet, at det for alvor gik op for mig, at jeg har overblik og drivkraft til at håndtere og løse de mange udfordringer, der altid kommer i en kompleks byggesag.

Arkitekt Christian Nemming – 1998-2001

Da jeg tog springet og startede for mig selv, blev det mine opgaver mindre. Jeg fik tegnet en masse om- og tilbygninger for private kunder, men også erhvervsbyggeri, en boligbebyggelse i Trekroner og mindre projekter for Hillerød Kommune. Jeg projekterede daginstitutioner for KHS arkitekter, og jeg vandt en konkurrence om to nye daginstitutioner i Hillerød.
Mit bedste hus fra den periode er nok punkthuset på Milnersvej 12, som i 2004 fik prisen Årets Hus af Lokalhistorisk Forening i Hillerød.

Skitser, konkurrencer, projekt- og økonomistyring
 hos KHS arkitekter – 2001-17

Jeg var partner hos KHS i 16 år. Der har været fart på – og det har været virkelig sjovt!
I 2001 var vi stadig lidt af en provinstegnestue, selvom vi også havde store projekter for boligselskaberne. Med en stor indsats fra bl.a. Jess Sørensen og mig har vi over årene løftet tegnestuen, så KHS (der i 2019 er blevet en del af Norconsult) nu vinder opgaver i konkurrere med branchens dygtigste.
Jeg har tegnet mange fine projekter: individuelle huse, boligbebyggelser, plejeboliger, skoler, daginstitutioner samt erhvervsbyggeri som bilhuse mm. Jeg har lavet konkurrencer, projektledelse, projektering, rigtig mange brugerprocesser – og alt muligt andet. Og jeg er blevet en gammel rotte, der efterhånden kan håndtere det allermeste inden for mit fag.

Nemmings Tegnestue ApS – 2017 og frem

KHS Arkitekter gennemgik et nyt generationsskifte i 2016-17, og i forbindelse med det valgte jeg at trække mig ud og igen blive en lille virksomhed.
Jeg vil tilbage til kernen: Den personlige kontakt med mine kunder. Den gode dialog om, hvordan vi skaber de bedst fungerende og mest stimulerende rammer for vores liv. Glæden ved at skitsere med min blyant – og glæden ved at selv at projektere og lave gennemarbejdede projekter. Alt det jeg elsker ved mit fag!

Byggeprocessen fra A til Z

At starte et byggeprojekt kan det godt virke uoverskueligt for mange. Jeg har lavet tre procesguider, der forhåbentligt hjælper lidt på vej...

Kontakt

Nemmings Tegnestue
Skomagerbakken 10
Ramløse 
3200 Helsinge
Nemmings Tegnestue Hillerød