Projekter

Her finder I et lille udvalg af de mange projekter jeg som arkitekt i Hillerød har lavet gennem årene. Jeg viser primært individuelle huse og erhvervsbyggeri.
Større projekter med plejeboliger, almene boliger, daginstitutioner og skoler, som jeg har elsket at lave, byder jeg ikke ind på, men her kan jeg henvise til KHS Arkitekter!

Individuelle huse

Familiesommerhus i Nordsjælland

Sommerhus i Nordsjælland med en fantastisk havudsigt. I plan har bygningen form som tre kvadrater, der skyder sig ind i hinanden. På den måde har jeg holdt husets skala nede, selvom det er stort. Blådæmpede tegl på taget og facadesten i en dæmpet farve bidrager til indpasningen i landskabet.

Projektet er fra min tid hos KHS Arkitekter.

Huset på bakken

Huset på bakken ...

Huset her ligger på en stejl bakkeside i Hillerøds omegn. Familien havde brug for mere plads. Det var ikke helt nemt at bygge til på skråningen, men familien insisterede på at bygge til frem for at skulle flytte til et andet sted. Vi havde flere løsningsmodeller i spil, før vi fandt frem til denne, der både var økonomisk og teknisk gennemførlig. Tilbygningen er blevet et rigtigt fint bidrag til det gamle hus, og familien har fået den skønneste sydvestvendte tagterrasse med udgang fra det nye køkken og en dejlig udsigt.

Projektet er lavet, mens jeg var en del af KHS Arkitekter.

To sommerhuse i første række

To sommerhuse i første række...

Den store gamle sommerhusgrund ved nordkysten kunne deles i to, og der blev bygget to huse - et til den ældre og et til den yngre generation. Bygherren og jeg valgte den traditionelle form med sorte træfacader, sort tagpap og hvide vinduer. Lidt usædvanligt fik vi her lov til at bygge sommerhuse med udnyttet tagetage, men vi har samtidig bestræbt os på at skabe stilfærdige huse, der trykker sig i landskabet. Ud mod havet har begge huse overdækkede terrasser, der bedst kan bruges i stille vejr. Og begge huse giver læ til de bagvedliggende haver, så man også kan sidde ude, når det blæser. I øvrigt er husene helt forskelligt indrettet.

Unikt hus med unik placering

Totalrenovering af et unikt hus på et unikt sted

Huset ligger højt på klinten med en fantastisk udsigt over en stor sø i Nordsjælland. Den gamle del af huset er bevaringsværdigt med ’save-værdi’ 3, og nogle de vildskud, der med årene var kommet til, er taget væk, så det står originalt og rent. Min bygherre skriver:

”Christian Nemming har tegnet vores livsdrøm af et hus – med stor æstetisk sans, både for detaljen og for det store billede. Den gamle del af huset er ombygget fuldstændig, og det er udvidet med en helt ny børnefløj. Christian er en virkelig dygtig arkitekt og en yderst behagelig samarbejdspartner som gav os en god proces med at finde netop de løsninger, vi gerne ville arbejde med. Også efterfølgende har det været fantastisk at bo i et hus, hvor alle Christians ideer for lysindfald, akser og samspil har været en del af vores hverdag.”

Projektet er lavet mens jeg var en del af KHS Arkitekter.

At bevare karakteren af sommerhus

At bevare karakteren af sommerhus ...

Bygherren havde et klart ønske om at bevare karakteren af sommerhus, da huset blev udvidet og ombygget til helårshus. Tilbygningen til den gamle vinkelbygning blev en ny sidefløj med samme hovedform som den gamle hovedfløj, men forskudt 6 m i længden ved sammenbygningen. På den måde fik vi skabt et smukt bygningsforløb og nogle fine solvendte uderum i haven. Set fra vejen står huset næsten originalt som et gammelt sommerhus.

Huset og haven er skabt sammen...

Huset og haven er skabt sammen ...

Mit eget tidligere hus i Kagerup, hvor bygning og have er skabt med ét samlet greb. Bygningen er et smalt og lidt højt længehus med sadeltag, lagt vinkelret på skråningen.

Køkken, stue og arbejdsrum er sammenhængende i forskudte planer. Der er loft til kip og en stor hems i gavlen, hvor rummet er højest. De tre niveauer inde i huset er ført videre udenfor i træterrassens niveauspring, og de fortsætter over i de tre vinterrasser, der udgør havens centrale element.

At udvide et bindingsværkshus ...

At udvide et bindingsværkshus ...

Ud fra mine skitser valgte bygherren hurtigt, at tilbygningen skulle være i bindingsværk ligesom det gamle hus, og vi fik denne fine løsning, hvor charmen i det gamle hus blev fastholdt i udvidelsen. I tilbygningens stueetage er der indrettet køkken/alrum og ovenpå forældresoveværelse med fransk altan mod syd.

Individuelle huse

Familiesommerhus i Nordsjælland

Familiesommerhus i Nordsjælland

Sommerhus i Nordsjælland med en fantastisk havudsigt. I plan har bygningen form som tre kvadrater, der skyder sig ind i hinanden. På den måde har jeg holdt husets skala nede, selvom det er stort. Blådæmpede tegl på taget og facadesten i en dæmpet farve bidrager til indpasningen i landskabet.

Projektet er fra min tid hos KHS Arkitekter.

Huset på bakken

Huset på bakken ...

Huset her ligger på en stejl bakkeside i Hillerøds omegn. Familien havde brug for mere plads. Det var ikke helt nemt at bygge til på skråningen, men familien insisterede på at bygge til frem for at skulle flytte til et andet sted. Vi havde flere løsningsmodeller i spil, før vi fandt frem til denne, der både var økonomisk og teknisk gennemførlig. Tilbygningen er blevet et rigtigt fint bidrag til det gamle hus, og familien har fået den skønneste sydvestvendte tagterrasse med udgang fra det nye køkken og en dejlig udsigt.

Projektet er lavet, mens jeg var en del af KHS Arkitekter.

To sommerhuse i første række

To sommerhuse i første række...

Den store gamle sommerhusgrund ved nordkysten kunne deles i to, og der blev bygget to huse - et til den ældre og et til den yngre generation. Bygherren og jeg valgte den traditionelle form med sorte træfacader, sort tagpap og hvide vinduer. Lidt usædvanligt fik vi her lov til at bygge sommerhuse med udnyttet tagetage, men vi har samtidig bestræbt os på at skabe stilfærdige huse, der trykker sig i landskabet. Ud mod havet har begge huse overdækkede terrasser, der bedst kan bruges i stille vejr. Og begge huse giver læ til de bagvedliggende haver, så man også kan sidde ude, når det blæser. I øvrigt er husene helt forskelligt indrettet.

Unikt hus med unik placering

Totalrenovering af et unikt hus på et unikt sted

Huset ligger højt på klinten med en fantastisk udsigt over en stor sø i Nordsjælland. Den gamle del af huset er bevaringsværdigt med ’save-værdi’ 3, og nogle de vildskud, der med årene var kommet til, er taget væk, så det står originalt og rent. Min bygherre skriver:

”Christian Nemming har tegnet vores livsdrøm af et hus – med stor æstetisk sans, både for detaljen og for det store billede. Den gamle del af huset er ombygget fuldstændig, og det er udvidet med en helt ny børnefløj. Christian er en virkelig dygtig arkitekt og en yderst behagelig samarbejdspartner som gav os en god proces med at finde netop de løsninger, vi gerne ville arbejde med. Også efterfølgende har det været fantastisk at bo i et hus, hvor alle Christians ideer for lysindfald, akser og samspil har været en del af vores hverdag.”

Projektet er lavet mens jeg var en del af KHS Arkitekter.

At bevare karakteren af sommerhus

At bevare karakteren af sommerhus ...

Bygherren havde et klart ønske om at bevare karakteren af sommerhus, da huset blev udvidet og ombygget til helårshus. Tilbygningen til den gamle vinkelbygning blev en ny sidefløj med samme hovedform som den gamle hovedfløj, men forskudt 6 m i længden ved sammenbygningen. På den måde fik vi skabt et smukt bygningsforløb og nogle fine solvendte uderum i haven. Set fra vejen står huset næsten originalt som et gammelt sommerhus.

Huset og haven er skabt sammen...

Huset og haven er skabt sammen ...

Mit eget tidligere hus i Kagerup, hvor bygning og have er skabt med ét samlet greb. Bygningen er et smalt og lidt højt længehus med sadeltag, lagt vinkelret på skråningen.

Køkken, stue og arbejdsrum er sammenhængende i forskudte planer. Der er loft til kip og en stor hems i gavlen, hvor rummet er højest. De tre niveauer inde i huset er ført videre udenfor i træterrassens niveauspring, og de fortsætter over i de tre vinterrasser, der udgør havens centrale element.

At udvide et bindingsværkshus ...

At udvide et bindingsværkshus ...

Ud fra mine skitser valgte bygherren hurtigt, at tilbygningen skulle være i bindingsværk ligesom det gamle hus, og vi fik denne fine løsning, hvor charmen i det gamle hus blev fastholdt i udvidelsen. I tilbygningens stueetage er der indrettet køkken/alrum og ovenpå forældresoveværelse med fransk altan mod syd.

Erhvervsbyggeri

RA BILER - Toyota bilhus i Hillerød

ERA BILER - Toyota bilhus i Hillerød

ERA BILERS Toyota- og Iveco-bilhus ved Herredsvejen i Hillerød er et godt eksempel på et projekt, hvor jeg sammen med virksomhedens ledelse arbejdede mig frem til et enkelt og rationelt bygningskoncept, hvor vi fandt en god balance mellem salgsareal og værkstedskapacitet. Samtidig var der som altid en række logistiske krav. Som et enkelt eksempel var bl.a. funktionerne omkring vareindlevering, reservedelslagerstyring, reservedelsudlevering og eksternt reservedelssalg afgørende for et godt arbejdsflow i dagligdagen. 

Projektet er lavet i regi af KHS Arkitekter. Aksel V Jensen A/S var ingeniør og totalrådgiver.

ERA BILER - Fiat bilhus i Hillerød

ERA BILER - Fiat bilhus i Hillerød

ERA BILERS nye Fiat bilhus på Sigrunsvej i Hillerød fotograferet i efteråret 2017 tæt ved færdiggørelse. Det højloftede udstillingsrum har masser af lys. Kontorer og personalefaciliteter ligger som to indskudte etager i det bageste hjørne af udstillingsrummet.

Værkstedshallen er ikke indrettet endnu, men bygherren valgte at få den bygget samtidig med salgsudstillingen.

Projektet er lavet i regi af KHS Arkitekter. Jeg har tegnet frem til myndighedsprojekt og lavet totalentrepriseudbud, hvorefter huset er opført i totalentreprise.

Mountain Top Industries

Mountain Top Industries

Mountain Top Industries i Frederikssund er et andet eksempel, hvor jeg i 2004 fik skabt et meget vellykket koncept for en fabrik med produktionshaller og administration. Også her havde jeg en meget tæt dialog med min bygherre om bygningsdisponeringen og opgavens løsning. Administrationsbygningen, der skyder sig ud fra hallen, blev ret vellykket. Det samme gjorde facadedesignet med en kombination af mørke glatte facadeplader og bølgeplader i aluminium.

Fabrikken blev udvidet betydeligt i 2015, og samtidig fik administrationen en ny fløj.

Til begge byggerier har jeg udarbejdet skitseforslag, hvorefter byggearbejdet er gennemført i totalentreprise.

Projekterne er lavet i regi af KHS Arkitekter.

Peiter Olsen i Hillerød - en multianvendelig erhvervsbygning

Peiter Olsen i Hillerød - en multianvendelig erhvervsbygning

Bygningen er opført som en multianvendelig erhvervsbygning, hvor den ende, der ses her, fra starten blev indrettet med to etager til el-firmaet Peiter Olsen A/S.

Den øvrige del af bygningen stod fra starten som en tom hal med dobbelt etagehøjde. Efterfølgende er bygningen udlejet sektionsvis, og indretningen er tilpasset de forskellige lejeres behov.

Bygningen står skarpt skåret og meget enkel. Jeg synes, at den konsekvente rytmiske facadeopdeling med de høje vinduesfelter giver bygningen en konceptuel styrke, som jeg tit savner i andre erhvervsbyggerier.

Projektet er lavet af Christian Nemming, arkitekt i Hillerød, i regi af KHS Arkitekter.

Andre projekter

Årets Hus i Hillerød 2004 – et punkthus med fem lejligheder

Årets Hus i Hillerød 2004 – et punkthus med fem lejligheder

Huset ligger på Milnersvej 12, og det er passet ind på grunden, hvor der i forvejen ligger et hus med omtrent samme hovedform - opført i 1917. Christian Nemming, arkitekt i Hillerød, havde den glæde sammen med bygherren og husets ejere at modtage Lokalhistorisk Forenings pris Årets Hus i 2004 for dette byggeri. 

Uvelse Nord - nyt boligområde

Uvelse Nord - nyt boligområde

For HHM A/S har jeg i 2017-18 disponeret det nye boligområde Uvelse Nord - og jeg har bidraget ved udarbejdelsen af det tilhørende lokalplanforslag for Hillerød Kommune sammen med BM Arkitekter. 

Langs Uvelse Å mod vest opfører HHM dobbelthuse. I den sydlige del er der mulighed for opførelse af en tæt-lav bebyggelse - primært tænkt som en seniorbofællesskab. I øvrigt udstykkes området til opførelse af individuelle enfamiliehuse. Mod nord bliver der et stort rekreativt område omkring en regnvandssø, hvor alt regnvand fra bebyggelsen samles og nedsives. De rekreative stiforbindelser op gennem bebyggelsen, herunder stien langs Uvelse Å, kobler byen mod syd med det rekreative område og naturområderne omkring Langebjerg Sø mod nordvest. 

Svanholm Cricketklub

Svanholm Cricketklub

Svanholm Cricketklub er opført af NCC i totalentreprise for Brøndby Kommune i 2001. Skitserne til byggeriet var tegnet af Knud Bastholm fra Brøndby Kommune. Christian Nemming, arkitekt i Hillerød, blev tilknyttet projektteamet på freelancebasis som underrådgiver for ingeniørfirmaet Dines Jørgensen & Co. A/S og stod for al arkitektprojektering på opgaven.

Byggeprocessen fra A til Z

At starte et byggeprojekt kan det godt virke uoverskueligt for mange. Jeg har lavet tre procesguider, der forhåbentligt hjælper lidt på vej...

Kontakt

Nemmings Tegnestue
Dyrehavevej 30
3400 Hillerød